CONSTRUCCIÓ D'UNA RÈPLICA DEL WRIGHT 1903 FLYER A ESCALA NATURAL AMB MOTIU DEL CENTENARI DEL PRIMER VOL AUTOPROPULSAT

WRIGHT BROTHERS 1903 - FAMILIA GIL 2003

 

LA RÈPLICA DEL FLYER

L'EXPOSICIÓ EN EL I.E.S. EL CAIRAT

VISITA EL FLYER EN EL mNACTEC

PRÓXIM PROJECTE POLIKARPOV I-15 CHATO

CONTACTE

PUBLICACIONS

PRESENTACIÓ EN EL mNACTEC

 

El 17 de desembre del 2003 va tenir lloc la celebració mundial del Centenari del Primer Vol autopropulsat i totalment controlat per l'home.

En el matí del 17 de desembre de 1903. Wilbur i Orvill Wright van volar el F1yer a la platja de Kitty Hawk, Carolina del Nord (EUA), donant definitivament a la humanitat les ales que tant havia anhelat. Un segle després ningú dubte de la importància d'aquest fet i de tot el que hi ha significat l'aviació per al nostre desenvolupament, tant en els seus aspectes positius com, desgraciadament, en els negatius; bé presents a la ment de tots.

Un vol que continuarà sens dubte en el futur i per al qual sembla que la terra ens ha quedat petita. A penes un segle després del primer vol estem preparant ja l'exploració del sistema solar. On estarem dins un segle?. Segurament cap de les persones que ha viscut aquest Centenari estarà llavors, però res pot impedir que ens ho imaginem, i potser llavors tot sigui molt millor. ¡Tant de bo la humanitat sàpiga volar en la direcció més adequada!.

Amb motiu del Centenari de l'Aviació ens vam decidir a construir una rèplica exacta del Wright 1903 Flyer basada en la documentació obtinguda en el "The National Air and Space Museum, Smithsonian Institution" (EUA).
Aquest projecte, efectuat a les localitats d'Esparreguera, Martorell i Esplugues de Llobregat de maig del 2003 a febrer del 2004, va partir de la iniciativa desinteressada de la família Gil amb l'ajuda i col·laboració d'amics, comerços i empreses del nostre entorn laboral; sense els quals no hagués estat possible realitzar aquest treball.

El Flyer ha quedat exposat de forma permanent en el mNACTEC (Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya) a la localitat de Terrassa Barcelona).

Volem agrair el suport i entusiasme que ens han manifestat totes les persones que han col·laborat amb nosaltres i han conegut el nostre treball directament, o bé, a través d'aquesta Web.

Gracies.

 

VISITEU TAMBÉ AQUESTES WEBs